tisdag, maj 31, 2011

fredag, maj 27, 2011

tv i sovrummet

omväxling förnöjer. så nu har tv:n bytt plats. till ett fint fönster.


en bonus är att vi kan ligga i sängen allihop och titta på film regniga dagar som idag.



onsdag, maj 25, 2011

lite för liten

jag har en klänning. den finaste jag har. den var för liten när jag köpte den och är fortfarande för liten. men den hänger på en galge och är den finaste jag har.

pure silk från NK. den finaste jag har.

örhänge för dagen #3



Fröken söt 60 kr

måndag, maj 23, 2011

massproduktion försämrar läskvalitén

böcker böcker och åter böcker
inför min sommarbeställning av böcker, som ni hittar här, kollade jag igenom topplistor, läste recensioner och letade reklam. jag märkte fort att deckargenren, eller kriminalromangenren för att vara korrekt, är vad man "ska" läsa i år. men det är inget för mig, här nedan kan man se anledningen.



det är den fantastiska tidskriften Filter som har uppmärksammat detta fenomen. pinsamt. inga fler kriminalromaner för mig förrän kvalitén blir bättre. de sista jag läste var Johan Theorins två första böcker som utspelar sig på Öland. intet ont om dem, jag gillar dem skarpt och ska läsa den tredje när den finns på pocket.

det är så trist att allt infiltreras av löpandebandprincipen och att recensenter överlag verkar vara antingen köpta eller helt okvalificerade.

örhänge för dagen #2

Rättvisebutiken 39 kr

morgonpuss har guld i mun




alla blir så glada av en ettåringspuss och dagen blir alltid så bra om den startar med ettåringspussar.

lördag, maj 21, 2011

Örhänge för dagen #1

dagens outfit är jag alldeles för oorganiserad för just nu. men örhängen använder jag just nu varje dag. tillskillnad från kläder.


secondhand 10 kr

fredag, maj 20, 2011

konstfrukost

det blir tydligen mycket godare att äta om maten även är ögongodis. som aptitligast ser det ut om man åstadkommit resultatet själv. äta uggla, apa och ful gubbe, det är fina grejer.


Julians uggla



Amelias apa



Lovisas fula gubbe

onsdag, maj 18, 2011

allas vår Bamse

allas vår Bamse har tydligen tagit ställning i asylfrågan. Mig ter det sig dock väldigt märkligt att Bamse valt den riktning som förlaget Egmont Kärnan visar. migrationsverket tror tydligen att Bamse skulle stå för förljugenhet och propaganda. jag är mer på Mattias Elftorps linje att Bamse skulle ha värnat om de svaga, de utlämnade och de försvarsslösa. där migrationsverket, har ni nog lämnat skägget vid fel flaggstång.

lagen om minsta möjliga motstånd

vid vissa tillfällen i livet behöver man göra det enklare för sig. Vid vissa tillfällen vill man att vissa saker är enklare. en ettåring som lever på digestivekex, fil och banan är ett exempel. ett annat är att någon annan planerar, fixar recept, handlar och tar hem middagsmaten. denna någon skulle ju kunna vara fantasiandyn men det är det inte. någon är ett företag som kallar sig Matlycka.


på vårt kylskåp hänger således varje söndag en ny matlista för kommande vecka. frihet i en liten ask för en storfamilj med ingen ork eller lust kvar. 785 riksdaler per vecka kostar det.

tisdag, maj 17, 2011

vit som snö

när en liten vit katta får ett operationssår på magen och en tratt runt halsen är hon värd all världens pussar. Frode vet hur man tröstar en liten vit katta bäst.

måndag, maj 16, 2011

en sommar som närmar sig med stormsteg och storm i stegen

sommaren tarvar böcker, alla former och genrer. en beställning har skickats. vi ser fram mot leveransen av inte mindre än fjorton böcker och två pussel.




  • ett litet set med de två första Miranda-böckerna vilka Lovisa ska få i födelsedagspresent i juli. om jag kan hålla mig.



  • de tre första Twilight-böckerna eftersom mina är sönderlästa.



  • trilogin om Den mörka materian med Guldkompassen som förstabok.



  • en bok om medelklassens knarkande Kokain vilket kändes som en helrätt sommarnöjesläsning.



  • en megabok om Ingrid trots att Katerina Janouch inte är min favorit.



  • den mirakulösa Mirakel-rakel ska vi ocksåsätta tänderna i.



  • en liten bok för en oinvandrad, obevandrad och knappt resbar Främmande jord.



  • fränt samhällskritiskt textamente från Klas Östergren ska få slå an sin ton.



  • vi ska således läsa som besatta för, tro det eller ej, detta är bara första beställningen.








    kryddgrönt

    maj och matlagning hör ihop i fantasihemmet. en dag när sol, iskalla vindar och spöregn turas om att väderleka kan plantering vara den bästa aktiviteten. i fantasihemmet finns nästan inga krukor av den enkla anledningen att det icke går att finna några passande krukor på marknaden. men något det finns gott om är fantastiska kastruller, vilka fungerar utmärkt som krukor med lite lecakulor i botten.

    i den första kastrullen fick en kruka basilika (inköpt på torget) växa och gro.

    Ocimum basilicum ska helst "strösslas" över i slutet av tillagning.

    och i den andra kändes krusbladig persilja som ett givet blad.
    Petroselinum crispum är gammal i kryddgemet men kan med fördel användes till nyskapande.



    nu finns en liten kryddgård i fönstret med basilikan, persiljan men även citrontimjan, svartvinbärssalvia och ananassalvia.

    en fantasiflicka med blomsterkrage dessutom.

    lördag, maj 14, 2011

    frodes gudmor

    man kan önska att Frode ärver sin gudmors kreativitet och känsla, man kan önska. hon har nämligen designat och fixat och donat och ordnat och kinesat dessa:


    en dekorationsgalge som inte går av för hackor. men om den skulle göra det så är det bara att slänga den i pappersinsamlingen. guld. en annan som säljer dem är Amelias bästis mamma. de finns även på designtorget.

    får man vara stolt som en höna över en polare?


    en vän till mig...

    är doula. hon har en blogg.

    hon är fin också.