lördag, februari 07, 2009

är intelligenta män en bristvara?

ser braveheart
jag citerar:
"Jag kan slåss."
"Jag vet. Jag vet att du kan slåss. Men det är förnuftet som gör oss till män."

Jag frågar mig... Är det inte väldigt få män ute i världen om man ska tro dessa ord? Jag menar om man jämför med hur många barn som föds med könsdelar som vittnar om att de en dag ska bli män.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Känns inte det här lite väl hårt draget? Eller är det bara jag?

Mrs Thinkalot

Unknown sa...

alltså, detta ska läsas med Braveheart som underlag, annars är det inte applicerbart...

Tanken är att våld inte är förnuft och förnuft borde vara vad som styr oss och med tanke på hur många män i världen som använder och vill använda våld om lösning frågar jag mig om det inte är för många s.k. män som sitter på viktiga positioner.

Svea sa...

Jag tror att du är lite fel ute här, faktiskt. Jag tror inte att man kan säga att det är män som vill använda våld som lösning utan systemet som skapar det...

Unknown sa...

menar du att det finns så få andra lösningar så att män (och naturligtvis alla andra kön) tvingas använda våld i brist på bättre alternativ?

Svea sa...

Nej, det menar jag absolut inte, men jag tänker inte stå bakom åsikten att det är ointelligenta män som använder våld. Våldsstrukturen uppfostrar oss, både kvinnor och män, och det är det som måste ändras. Visst finns det alternativ.

Unknown sa...

Okej, jag hajjar...

Att jag använde män var lite för att knyta an till Braveheart (allt är inte helt allvarligt men jag tycker att det kan födas en bra diskussion). Men om vi byter ut män mot människor i citatet från Braveheart kanske det blir mer godtagbart i vår tid och vårt samhälle. Om jag drar det lite längre... Det är inte våra fysiska handlingar som gör oss till människor utan vårt medvetande, "our mind".

Svea sa...

Att byta ut det till människor är jag med på!

Unknown sa...

dåså Holmarn!