fredag, april 11, 2008

Nu börjar picknicktider, en personlig favorit

I april väcks en lust till liv inombords hos mig.
Det spelar ingen roll om vi sätter oss på trappstegen utanför vår ytterdörr eller om kosan styr mot "Gräsmattan med de stora träden" utanför Skansen, picknick är alltid picknick och alltid att föredra.
Ibland kan picknicken innebär tamedsushi från något trevligt hak, ibland är det nötter och frukt som packats ner i en fjällrävis på väg hem från dagis. Picknick är min bästa vän från och med 1:a april varje år, trots att sverige aldrig lyckas få feber utan envisas med att visa på högst 7 gradercelsius vår som sommar som höst som vinter.

Tips på en lyckad picknick:

Ha alltid vanligt kranvatten i en flaska med, vi har alltid flera små flaskor eftersom vi är flera små barn i vår familj.
En liten påse med nyttigare snacks, som solrosfrön, mandlar, knäckebrödsbitar är bra att ha med som extra om man blir strandad en stund utöver vad man tänkt sig.
Kaffefilter att lägga mackan i är en helhyvens idé, som ett hamburgerfodral.
Sittskydd sittskydd sittskydd sittskydd sittskydd, vem blir glad av ett blött arsle?
Någon form av lugn sysselsättning, prylar för att rita, ett kortspel eller en fin bok. Ofta är det skönt att kunna varva uteleken med något lugnt på den medhavda filten.
In the middle of summer kan man lägga vattenflaskorna i frysen kvällen innan så har man kallt vatten nästan hela dagen om man ska iväg på utflykt över dagen.
En jättegod efterrätt är fruktbitar skurna i kuber, trädda på grillpinnar och rullade i kokosflingor. Ta med något gott att doppa i om det ska lyxas till!

1 kommentar:

Charlotta sa...

Vad sägs om en picknick på Skansen nästa fredag? Pliiiiiiis. Se Sjalträff på SB. Saknar dig!!!
//svas