fredag, maj 23, 2008

Il viale, la via och annat smått om Italien

Inte är det långt kvar till fantasifamiljens Italienresa... Ähum, hela familjen är det ju inte utan fantasiflickan och de två äldsta fantasibarnen som lyfter från Skavsta Airport strax innan midsommar.
Men förfrågan har kommit ang tälthyra m m och därför tänkte jag göra en smärre summering av fakta och "fakta" runt Italienresorna.

Bra ord att kunna:
* grazie=tack
* prego=varsågod
* dove?=var?
* via=gata/väg
* viale=väg/gata
* per favore=snälla/tack

Campingar:
* Bella Italia som ligger i södra delen av Gardasjön (Lago di Garda), 15 minuters gångväg från samhället Peschiera (som betyder typ fisk-någonting). Jättebra camping med fler stora swimmingpölar, restauranger och jättebra facilitetsanläggning med tvättmaskin och badkar. Flera bussar stannar precis utanför campingen och annars kan man hoppa på dem i Peschiera. Buss till Verona tog ca 1½ timme men det går säkert snabbare bussar också.
hemsida: www.campingbellaitalia.it
* Camping Ca´Savio är lokaliserad till den Adriatiska kusten invid Adriatiska havet något sånär nära Venedig. Enligt hemsidan erbjuds flera swimmingpölar och restauranger och underhållning och facilitetsanläggning. Mer info kan fås efter den 19/6 då fantasiflicka har landat på campingen.
hemsida: www.casavio.it
Vi har bott/kommer bo i färdiguppställda tält som är uppdelade i tre rum (två sovrum och ett allrum med litet typ pentrykök som är gasoldrivet), utanför brukar finnas bord med stolar och parasoll.

Tältuthyrare:
* Vi har hyrt av Roan som är ett nederländskt företag, de var jättebra förra sommaren. De hade barncyklar som man fick låna gratis medan man var där bl a. I deras tält finns ingenting till sängen utom madrassen så om man gärna vill ha en riktig kudde så måste man ta med sig det. vi sover på kläder och handdukar för att slippa ta med sig onödigheter. Alla sängkläder/handdukar måste också tas med, ett tips är att ta med sådant som ni kan tänka er att lämna kvar/slänga så får man plats med mer shoppade saker i packningen hem. Man lämnar pant (50 euro) som man får tillbaka av personal från Roan de har inspekterat städningen.
hemsida: www.roan.nl
* Det finns fler uthyrare, bl a Eurocamp, VacansOleil, Eurocampings, CanvasHolidays, Keycamp
hemsidor: www.eurocamp.com www.vacansoleil.co.uk www.eurocampings.se www.canvasholidays.co.uk www.keycamp.co.uk

How much:
Jaaa, vi har flugit från Skavsta (Nyköping) och resorna är ju inte dyra men om man kan så är det en god idé att boka minst 6 månader innan för då är det superbilligt. Vår resa i sommar till Venedig kostade 600 kr tur och retur med Ryanair. Tältet i år kostar ca 2500 kr vilket jag och min mamma delar på, så för en vecka i solen med tillgång till ALLT kostar 600 kr+1250 kr= 1850 kr (mamma betalade Lovisa och Amelias biljetter). Jag räknar med 500 kr i transfer från och till flygplats men det kan bli lite mer då jag tror att vi får betala för Lovisa i år.

Behöver du mer info fröken Finemang från Dalarna?

1 kommentar:

Svea sa...

Man får tacka för den utomordentliga beskrivningen! Mångs pussar u betalning!