onsdag, april 30, 2008

Vintern rasat ut bland våra fjällar...

drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här i purpur vågor, guldbelagda azurskiftande...

Faktiskt är just den sången en av mina bästa sånger och inte bara för att Sotarn gärna faller in i refrängen utan för texten så delikat beskrivande ordalag: "guldbelagda azurskiftanden", alltså hur fint är det inte?

Jag önskar att jag hade ett foto för att beskriva det hela för er som inte "ser färgerna i det skrivna språket" och baske mig om jag inte kan skrapa fram något ur gömmorna. Det blir icke guldbelagt eller azurskiftat men väl en genomströmning av blytunga gråtoner i en melodisk komposition tillsammans med svagt skära tangenter...




Ha nu en härlig Valborgsmässoafton i goda vänners lag, jag ska på hippa för en god herre som firar sina fyra decennium i livet!

måndag, april 28, 2008

Premiär!

var nu vänliga att titta in på vår officiella blogg för det nya boendet:
http://98kvm.blogspot.com/

Den tillhör Fantasiflickas koncern!

söndag, april 27, 2008

Andra chansen...nu!

Tävling numero Dos...


Vad föreställer fotot? Och var är det taget?

Givetvis ska ni få lite mer kött på benen angående vårt nya boende...

  • Vi behöver våningssängar till barnen
  • Lägenheten innehåller en matsal...typ...eller iaf ett separat matrum...typ separat...
  • Besökare kommer få ringa på porttelefonen (how cool is that?!)
  • Sandleksaker får följa med i flytten men gungställningar is left behind
  • Det är så nära Södertälje shoppingmall att ni aldrig mer behöver lägga 15 spänn på en kaffe på stan...

To be continued...tävlingen alltså...

söndag, april 20, 2008

Och var gick pengarna?

Jag har hittills hållit mig ifrån den något infekterade problematiken med våra barns förskolegång, kanske har jag snuddat vid mitt missnöje innan jag rusat vidare till huvudfrågan för dagen.
Men nu ska ni få veta, kanske inte hela sanningen men en del av min sanning om S-tälje kommuns försök att tillgodose sina invånares förfrågan om förskoleplats.
It sucks!
Kanske det enda ni behövde veta i frågan men vem ska stoppa mig från att lägga ut mer av mina tankar om denna gudsförgätna (mitt nya favvo-ord...not!) håla fylld med asskissing, lackofcash och förhögatankaromsigsjälva???

I denna kommun har förskoleplatser blivit en bristvara och jag frågar mig: är det så fruktansvärt svårt att förutse hur många platser som kommer att behövas?
Jag svarar mig själv: Nej, allt handlar om ekonomi... S-tälje kommun vill tydligen inte lägga så mycket som en krona till på förskola, barnomsorg eller barn utan tänker tillgodose den allt större efterfrågan av förskoleplatser med omorganiseringar inom redan befintliga förskolor och en, jag säger EN nyöppnad förskola med plats för tjugo barn.
Jag ringde och hörde mig för hur det såg ut med plats i maj då vår behovsmånad är och det var tvärkört. I augusti ska de placera barn som har behovsmånad jan, feb, mars, april och maj, alltså får vi vänta på plats (och vi är inte på något sätt garanterade plats i augusti utan förhoppningsvis finns det en plats till J då) i tre månader men tänk de som skulle ha plats i januari! De får vänta ett halvår!

Nej, S-tälje, skärpning för f-n! Sluta bygg löjliga "stadshus med scen" för om vi föräldrar inte får förskoleplats kan vi inte jobba och kan vi inte jobba kan vi inte heller lägga pengar på att finansiera den där j-a scenen...
Vi borde ha tagit vår kommunalskatt någon annanstans men det är skönt med nära till barnvakter...

tisdag, april 15, 2008

tänk er en sågtandad kniv som sakta skär genom det band som vi hittills skapat oss på Karpstigen!

Den kniven håller jag i min hand och eggen skall långsamt tvinga bandet att ge vika, helst innan flyttlasset går.

nu till tävlingen:
Var är fotot taget? Och vad är motivet?
Första pris är en direktbiljett till att slippa hjälpa till med flytten!



måndag, april 14, 2008

Imorgon börjar separationsarbetet, en månads separationsarbete

Det är inte för inte som jag kallar mig själv för nomad...
Nej då, det finns en fullkomligt rationell förklaring till det.

Jag har inte hittat min plats på jorden än. Jag har lärt mig den hårda vägen att min plats på jorden inte är i en hyresrätt Brolunda, inte heller i ett litet hus i Järna, definitivt inte på landet utanför Mölnbo (och där har jag ändå v e r k l i g e n försökt inte mindre än fyra gånger), inte heller radhus i Pershagen föll damen på läppen...
Nu är frågan om vår nästa bostadadress kommer få vara en mer beständig bostadadress än två år, jag vet att fantasiandy är riktigt led på att flytta och även jag känner ett sting av trötthet.

Men för att detta inte ska påfresta er, kära läsare, mer än nödvändigt så utlyser jag här och nu en tävling, den startar först imorgon då en månads separationsarbete startar.
Tävlingen går till så här:
Jag kommer visa bilder från vårt hem som vi ska lämna och ni ska svara rätt på på vad och var jag tagit fotot. Vinsterna? De som svarar först (det blir alltså en ny tävling för varje foto) slipper hjälpa till med utflyttning och inflyttning... Shysst va???

Frågan kvarstår, kommer jag vara nomad tills jag dör eller finner jag frid i mitt nya hem?
För er som är nyfikna på det nya boendet så kommer mer info under den kommande månaden.

fredag, april 11, 2008

Nu börjar picknicktider, en personlig favorit

I april väcks en lust till liv inombords hos mig.
Det spelar ingen roll om vi sätter oss på trappstegen utanför vår ytterdörr eller om kosan styr mot "Gräsmattan med de stora träden" utanför Skansen, picknick är alltid picknick och alltid att föredra.
Ibland kan picknicken innebär tamedsushi från något trevligt hak, ibland är det nötter och frukt som packats ner i en fjällrävis på väg hem från dagis. Picknick är min bästa vän från och med 1:a april varje år, trots att sverige aldrig lyckas få feber utan envisas med att visa på högst 7 gradercelsius vår som sommar som höst som vinter.

Tips på en lyckad picknick:

Ha alltid vanligt kranvatten i en flaska med, vi har alltid flera små flaskor eftersom vi är flera små barn i vår familj.
En liten påse med nyttigare snacks, som solrosfrön, mandlar, knäckebrödsbitar är bra att ha med som extra om man blir strandad en stund utöver vad man tänkt sig.
Kaffefilter att lägga mackan i är en helhyvens idé, som ett hamburgerfodral.
Sittskydd sittskydd sittskydd sittskydd sittskydd, vem blir glad av ett blött arsle?
Någon form av lugn sysselsättning, prylar för att rita, ett kortspel eller en fin bok. Ofta är det skönt att kunna varva uteleken med något lugnt på den medhavda filten.
In the middle of summer kan man lägga vattenflaskorna i frysen kvällen innan så har man kallt vatten nästan hela dagen om man ska iväg på utflykt över dagen.
En jättegod efterrätt är fruktbitar skurna i kuber, trädda på grillpinnar och rullade i kokosflingor. Ta med något gott att doppa i om det ska lyxas till!

onsdag, april 09, 2008

Jag anar vibbar av förändring...

Även i den ganska inskränkta, fördomsfulla och associala gruppen bajenklacken har de toleranta, tänkande och förstående kilat fast sin kilklack.
En av mina värsta är den helt ointelligenta, hemskt grova och förövrigt helt malplacerade ramsan "Vi ska våldta era horor...", den är för hemsk för att skriva ut hela så ni får helt enkelt nöja er men inledningen. Jag ska inte sticka under stol med att den sjöngs/brölades ut över fina anrika Söderstadion i måndags, visst gjorde den det...MEN som rubriken säger, jag anar vibbar av förändring: den brölades ut EN GÅNG, jag säger EN GÅNG! Det måste jag säga är framsteg, på min tid hördes den skråla mellan varje ramsa.
Tack alla ni som strävar för ett fördomsfritt Bajen med en mångfald vad gäller etnicitet, kön på den man är kär i och yrkesval, keep up the good work!

Ja, även i år lyckades jag ta mig, via en tiobitars, en shysst våning i skatteskrapan och en götgata som går över i Skanstullsbron, till Söderstadion för att se bajensamba på första parkett.
5-3 till Hammarby kändes inte helt dåligt, med f e m olika målskyttar, var det inte så Klas? Dessutom verkar det som att Sundsvalls tredje mål var något påhittat av kamerorna eftersom inte ens Viktor såg det live!
Och tack, Virre Pinne för att du tog hand om mig hela vägen från tåget till tåget!