måndag, juni 29, 2009

loppisrunda, vår tids picknickinthepark

vem åker inte på loppisrunda? alla jag känner åker någon gång på loppisrunda, fyndar och tycker livet är allmänt trevligt.

vi tog oss en igår, en redig en, inget småknussel med tidsbegränsning eller efterlämnande av barn eller snålhet och tandagnissel över onödigheter. trots obegränsningen pengaledes var 1800 riksdaler allt som lämnade plånboken och då bjöd jag även hela familjen på fin restaurang. allt är så härligt med loppisrunda, allt finns, ofta finns även allt till överkomligt pris.

hos en tant fyndar man klänningar för fem kr/stycket, hos en yngre tant ser man Burken med B som visar sig vara en babuschka-variant i burkform och innehåller fyra burkar till, hos herrn på dryga åttio jordsnurr runt solen kan man inte låta bli att köpa den oanvända baddräkten i ull från 1930-talet tillsammans med det gammelrosa underlinnet från samma tidsperiod, en 70-tals tapet för en hundralapp och en Tupperwarelåda i orange med lock för en tia...sånt är livet på loppisrundan. blir barnen gnälliga får de välja varsin sak i fyndlådan där allt kostar fem kronor/styck.

det bästa med loppisrundor där jag åker är att det aldrig är långt till ett badställe, när allt blir för unket, för varmt eller för trist tar man sig bara ner till badet, svalkar gravidkroppen och sätter igång barnen med hinkar och spadar.

1 kommentar:

Jonathan sa...

Helt underbart!