fredag, juni 05, 2009

studenttider!

nu har fantasifamiljen bott här i kärnan av Tälje i ett år och det måste säga att just denna tid är barnens absolutiva favorit. Som Ulan uttrycker det:
"Nu, NU kommer de där teaterbilarna med alla vita människor!", upphetsat, överentusiastiskt och exalterat säger han det med ögon som lyser. Lola och Mela är minst lika begeistrade och tar på sig fantasiflickans och fantasiandys gamla studentmössor. Sedan hänger de, timme efter timme som uppflugna fjäderfän på vårt höga plank. De trotsar regn, de trotsar kyla för att få en glimt av traktorer, lastbilsflak och cabbar fulla med fulla skitungar som våghalsigt skriksjunger "Sommartider hej hej!" samtidigt som termometern visar sju grader celsius.

Det är juni och ännu en kull tonåringar ska bli arbetslösa eller i bästa fall utnyttjad arbetskraft på företag som suckar åt deras ointresse och smsflinka fingrar... Grattis till studenten!

2 kommentarer:

Lisa sa...

nänä kompis, än går jag inte med på att du blivit så gammal. det var ju bara runt kröken sedan vi satt där själva! studenten är fantastisk, här sjunger jag glatt om dess lyckliga dar. :D

mammagumman sa...

*lol*. Äldsta sonen ringer Andy imorgon! ;D