onsdag, juli 22, 2009

glass, glass, glass i stora lass

men som med allt annat vill man ju ha kontroll, kontroll i form av innehåll. Därför har vi investerat i en liten mängd glassformar och gör våra egna pinnglassar. Här utges en liten samling recept.

Citron och kokos-svalkis
3 ägg, 3 dl socker, skal och juice från 1 citron, en påse kokos (vid lyxvariant: även hackad mörk choklad). Börja med att vispa ägg och socker, vispa sedan ihop allt, häll upp i formarna, frys in.

Lolas björnbärsyoglass
3 dl turkisk yoghurt, 3 dl frysta björnbär, 3 dl konserverade mandarinklyftor, lite vattenmelon, 2 msk socker. Kör allt för allt vad ni är värda i matberedaren, häll upp i formarna, frys in.

Nyttigt med nypon
3 dl nyponsoppa, 3 dl turkisk yoghurt, 3 bananer, 1 dl hackade mandelbiskvier. Kör bananer och yoghurt i matberedaren, rör ihop med nyponsoppan, tillsätt biskvierna, häll upp i formarna, frys in.

Randiga Ragnar
2 dl granatäpplejuice, 2 dl exotisk nektar, 2 dl blåbärsdryck, smält choklad, hackade nötter. Häll upp granatäpplejuicen, låt frysa, häll sedan på nektaren, låt frysa, häll på blåbärsdrycken, låt frysa, doppa vänsterhalvan av glassen mycket fort i chokladen och doppa den sedan i nötterna, färdig. Choklad och nötter är lyxvarianten.

C-vitamin boost
6 kiwi, 6 apelsiner, 1 dl hjortronsylt, 2 dl mild yoghurt, ½ dl socker. De skalade frukterna körs med allt utom hjortronsylten i matberedare, rör i sylten, häll upp i formarna, frys in.

Inga kommentarer: